Ak Parti'de yaş sınırı uygulaması

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Nisan 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'de 'yaş' işler mi?

Ali Coşkun'un 2007 seçimlerinde '65 yaş sınırı' gerekçesiyle aday gösterilmemesi gözleri bu yaş sınırını aşan Vecdi Gönül, Abdülkadir Aksu, Dengir Mir Mehmet Fırat gibi partinin ağır toplarına çevirdi

Dilek GEDİK

12 Haziran seçimlerine rekor başvurunun yapıldığı AKP'de, mevcut milletvekillerinden büyük bir kısmının eleneceği konuşulurken, Ali Coşkun kriterinin uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun 2007'de aday gösterilmemesinin ardından 'AK Parti'nin kuruluşunda belirlediği prensiplerden birisi de 65 yaş sınırıdır. Bu nedenle kendim aday olmadım' demişti.

EN YAŞLI BAKAN GÖNÜL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Partimizin geleceğini garanti altına almak için dışarıda bırakacağımız arkadaşlarımız var' yönündeki sözleri, 'Yaş prensibi de devreye sokulabilir mi?' sorusunu akla getirdi. Yeniden aday olmayacağını açıklayan 68 yaşındaki Bakan Mehmet Aydın'ın yanı sıra, 65 yaşını aşan önemli isimler mevcut. 72 yaşındaki Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kabinenin en yaşlı üyesi.

Bu seçimlerde İstanbul'dan Diyarbakır'a kaydırılabileceği konuşulan Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ise 67 yaşında. Aksu'dan önce genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ise 68 yaşında.

65 yaşında olan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da 'Ali Coşkun kriteri'nin sınırında olan isimler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber